Αθλητικές, Πολιτιστικές & Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Γυμναστική: Η σωματική άσκηση και η συμμετοχή σε αθλητικά παιχνίδια, επιδιώκει την καλή φυσική κατάσταση και ευεξία των νέων μας. Μέσω των προγραμμάτων αθλητισμού οι νέοι και οι νέες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις.

«Μικρός Θίασος»: Στο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ λειτουργεί μία ημι-επαγγελματική ομάδα Θεάτρου στην οποία συμμετέχουν νέοι και νέες μας αλλά και εργαζόμενοι απόφοιτοι. Ο «Μικρός Θίασος», αξιοποιώντας και προγράμματα της Γ.Γ.Ν.Γ. έχει να επιδείξει μια σειρά από επιτυχίες σε θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία κ.α.

Πολιτιστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες: Πραγματοποιούνται τακτικές επισκέψεις εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, σε μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινηματογράφους, θέατρα αλλά και εργασιακούς χώρους.

Εκδρομές: Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μονοήμερες και τριήμερες εκδρομές σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Επίσης, συμμετέχοντας σε διεθνή προγράμματα οικοδομούμε σχέσεις με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Μέσα από τέτοιες δράσεις ομάδες νέων μας έχουν ταξιδέψει σε Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Λετονία, Τουρκία.

Κατασκηνώσεις:  Οι νέοι και οι νέες μας λαμβάνουν μέρος στα ειδικά καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες).

Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες: Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης διαφόρων φορέων όπως του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας, των γειτονικών Δήμων, διάφορων ΜΚΟ κ.α.