Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023
DECIDER ERASMUS+: Η συνάντηση στην Αθήνα

DECIDER ERASMUS+ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ολοκλήρωσε τον Ιούνιο τη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ DECIDER, η οποία διοργανώθησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Επαγγελματίες, υποστηρικτές και άνθρωποι με νοητική αναπηρία από το Aktivum (Βόρεια Μακεδονία), το Psoni (Πολωνία), το Viltis (Λιθουανία), SUPPORT Girona και Campus Arnau (Ισπανία-Καταλονία) συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την σημασία της Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων (ΥΛΑ) και να ερευνήσουν τρόπους εφαρμογής των διαδικασιών ΥΛΑ μέσω των εκπαιδευτικών εργαλείων του προγράμματος DECIDER.   

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ολοκληρώθηκαν πολλές δραστηριότητες μέσω τον οποίων οι παρευρισκόμενοι:

  • Έμαθαν για τον οδηγό του DECIDER: Μια ερευνητική έκθεση που συγκέντρωσε ιστορίες ΥΛΑ από άτομα με αναπηρία, οικογένειες και υποστηρικτές.
  • Χρησιμοποίησαν το εύχρηστο εγχειρίδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τις υπηρεσίες ΥΛΑ
  • Είδαν πώς λειτουργεί η εφαρμογή DECIDER και τι μπορεί να προσφέρει στην κατανόηση του αντίκτυπου των επιλογών στη λήψη αποφάσεων.
  • Περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα και έπαιξαν με το διαδικτυακό παιχνίδι DECΙDER Labyrinth!
  • Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες βοήθησαν ένα μέλος της ομάδας των υποστηρικτών του DECIDER να πάρει τη δική του απόφαση διαλέγοντας ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Αυτό μας βοήθησε να κατανοήσουμε πόσο πολύπλοκη μπορεί να είναι η λήψη αποφάσεων, να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο των επιλογών μας και να βρούμε την ισορροπία μεταξύ αυτού που θέλουμε και αυτού που πρέπει να κάνουμε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 

Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν ενθαρρυντικά για τα παραδοτέα που έχουν δημιουργηθεί στο DECIDER μέχρι τώρα καθώς οι αξιολογήσεις ήταν πολύ θετικές.

Τέλος, η επιτυχία της συνάντησης οφείλεται και στην υποστήριξη από:

  • Το Κυλικείο του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για την εξυπηρέτηση και το νόστιμο φαγητό και τον καφέ που προσέφεραν.
  • Το Εργαστήριο Ενδυνάμωσης Δεξιοτήτων για τα εξαιρετικά κέικ 
  • Τα εργαστήρια δώρων και κήπου για τα δώρα που παρείχαν στους συμμετέχοντες  
  • Την ομάδα Ένταξης στην Εργασία που έκανε job-shadow και παρείχε γραμματειακή υποστήριξη κατά την διάρκεια της συνάντησης!