Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021
Συμπερίληψη στην Εργασία

Ευεργετικές διατάξεις ΟΑΕΔ για την πρόσληψη σε εργασία ευάλωτων ομάδων

Μπορεί σε κάποιους να φαινόταν αυτονόητο, αλλά χρειάστηκαν πολλές συντονισμένες ενέργειες και ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας, του ΟΑΕΔ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να μην εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία από τις ευεργετικές διατάξεις του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη σε εργασία ευάλωτων ομάδων. Εγκύκλιος ΟΑΕΔ

Σε αυτό τον συντονισμό, το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ έχει τη χαρά και την τιμή να είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική ενέργεια.

Από σήμερα, όσοι πάσχουν από ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης, με ποσοστό 50% και άνω θα μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ακόμη και στην περίπτωση που αναφέρεται ανικανότητα για κάθε βιοποριστική εργασία στο πιστοποιητικό αναπηρίας τους με την προϋπόθεση να προσκομίσουν γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας, η οποία θα ισχύει για τρία (3) έτη του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας. Έτσι, όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόσληψη ευάλωτων ομάδων θα μπορούν πλέον να το κάνουν.

Στο Μαργαρίτα η εύρεση εργασίας για τους ωφελούμενους είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας γι’ αυτό και κινητοποιηθήκαμε προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

Ευχαριστούμε όσους επέδειξαν ενδιαφέρον και συνέβαλαν ώστε να κάνουμε όλοι μαζί, ως κοινωνία, ένα μεγάλο βήμα προς την επαγγελματική συμπερίληψη των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.