Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
Εκμάθηση χρήσης εφαρμογών τεχνολογίας

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ "BYOD (Bring Your Own Device) as educational method leading to improve employability of adults with intellectual disability" προχωρά στις εργασίες του. Αυτήν την εποχή, εργαζόμαστε με τους εταίρους μας πάνω στη δημιουργία easy-to-read υλικού. Το υλικό αυτό θα απευθύνεται σε ανθρώπους με νοητική αναπηρία, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρεθούν ως εργαζόμενοι στην ελεύθερη αγορά εργασίας ή να διατηρήσουν τη θέση τους σε αυτή. 

Μετά από τη δημοσίευση του Εγχειριδίου του Εκπαιδευτή στην ιστοσελίδα της κοινοπραξίας πριν από λίγους μήνες, προχωρήσαμε και στη δημοσίευση του  φυλλαδίου που περιέχει οδηγίες για την αξιοποίηση εφαρμογών σε κινητές συσκευές τεχνολογίας. Έχουμε δώσει έμφαση σε εφαρμογές που ενισχύουν την αυτονομία των ανθρώπων με νοητική αναπηρία και τους δίνουν τα εφόδια να αντεπεξέλθουν σε δεξιότητες που είναι σημαντικές για την επαγγελματική απασχόληση.

Βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης και των βίντεο (για εύκολη κατανόηση) που θα κάνουν την εκμάθηση χρήσης των εφαρμογών ακόμα πιο εύκολη για τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία. 

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Φυλλαδίου στην ελληνική γλώσσα από την  ιστοσελίδα του προγράμματος: https://bit.ly/2HK0Tgf